Klachtgerichte massage

Verricht je zittend werk of vervul je zwaar belastende taken? Grote kans dat je last krijgt van je rug, nek, schouders of armen. 

Of ben je een fanatieke hardloper of sporter, die wel eens over zijn of haar grenzen gaat? Dan kan het zijn dat je pijn krijgt in voeten, enkels, benen of elders in het lichaam.

 

Overbelasting, een verkeerde houding, repeterende bewegingen of een infectie kunnen zorgen voor overmatige spierspanning. Te lang doorlopen met pijn, kan compenseren van de houding tot gevolg hebben, waardoor er ook elders pijnklachten ontstaan. Uiteindelijk kan  de pijn het dagelijks functioneren in de weg staan. 

Een klachtgerichte massagebehandeling kan de pijn verminderen. Na een intake, waarbij we de oorsprong en de aard van de klacht proberen te achterhalen, gaan we met gerichte massagetechnieken de klacht te lijf. Naast het klachtgebied worden ook omliggende gebieden meegenomen, omdat hier mogelijk ook gespannen spieren en bindweefsel (mede) kunnen bijdragen aan de pijnklacht. Soms ervaart de cliënt na de eerste behandeling al verlichting, soms zijn meerdere behandelingen nodig.